Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 stod i överfull buss till Skutskär

Bo Petterson, Skärplinge, är upprörd över den överfulla 832:an till Skutskär
I går morse var alla sittplatser upptagna redan vid första hållplatsen i Älvkarleby.
Därefter tvingades 30 personer stå tätt tillsammans.

Annons

– De åsidosätter trafiksäkerheten, säger Bo Pettersson.

Han åkte buss 832 mellan Östhammar och Gävle med avgångstid 7.05 från Skärplinge. I ett mejl till Upplands Lokaltrafik (UL) berättar Bo Pettersson att bussen fylldes på hela vägen till Skutskär.

Han bedömer att upp-emot 30 personer tvingades stå.

– Efter omläggningen av bussarna går 832:an in i Älvkarleby. Jag vet inte hur det ser ut på 838 som går elva minuter tidigare. Men ungdomar väljer väl att sova så länge som möjligt, det skulle jag själv ha gjort om jag fick.

Stod inte ut

 

Värmen var på för fullt och Bo Pettersson lyckades inte göra sig hörd om hettan fram till chauffören då det stod fullt med folk i gångarna och pratade.

Han gick av två hållplatser tidigare då han inte längre stod ut. Bussen var 17 minuter försenad till Skutskärs centrum och Pettersson påpekar att den nya tidtabellen inneburit att mycket arbetstid går till spillo. Han undrar hur chaufförerna känner det och om det är tillåtet att packa bussen så full.

Ont om bussar

 

Sture Jonsson, informationschef på UL, uppger att det brukar ta ett par veckor efter terminsstart innan UL kan resandeströmmarna. Därefter kan de bedöma om det behövs mer resurser på en viss linje.

– Man kan sätta in en ledbuss om det var en vanlig buss. Det här är dock en tid på morgonen då det är ont om bussar, säger Sture Jonsson.

– Vår inställning är att människor inte ska behöva stå men det kan vara en tillfällig lösning. Bussen är besiktad för ett visst antal stående, men det kan vara svårt för chauffören att hålla räkningen.

Tagit bort avgångar

 

Som Arbetarbladet tidigare berättat har UL tagit bort avgångar på 838 som går parallellt med Upptåget.

Mer läsning

Annons