Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 miljonersatsas påRotskärsskolan

/
  • KLUBBAT. ”Nu börjar det” sa Irene Stridh, s, ordförande  i kommunfullmätige  i Älvkarleby när hon klubbade rusten av Rotskärsskolan.Foto: Katarina Lönnberg

Nu är det klubbat.


Rotskärsskolan rustas för 60 miljoner kronor.


26 januari börjar omvandlingen.

Annons

– Det känns skönt att stå här i dag och ta detta beslut. Skolan är 45 år och har gjort rätt för sig, sa kommunalrådet Lars Skytt, s, när frågan togs upp i kommunfullmäktige i går.

RN Bygg AB i Gävle vann upphandlingen och ska bygga om skolan som får ett rejält ansiktslyft.

Arbetarbladet har tidigare presenterat ritningar på hur skolan ska se ut. Huvudbyggnaden byggs om till tre 6–9- spår. Till höstterminen 2010 ska skolan stå klar.

Clarrie Leim, c och Ulla Westerlind, kd, uttryckte sin glädje över att bygget äntligen ska påbörjas.

– Det kommer att bli en toppenfin skola, sa Kenneth Holmström, m, som var glad att socialdemokraterna äntligen kommit till skott.

Ingela Andersson, s, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, betonade hur betydelsefullt beslutet är för personalen.

– Rotskärsskolan har inte varit någon trevlig arbetsplats på slutet. Det här är oerhört viktigt för att lärarna ska orka jobba vidare.

Ann-Cathrin Larsson, fp, var glad men kritisk till beslutsunderlaget. Ombyggnaden var hon positiv till, däremot tyckte hon att det var odemokratiskt att kommunfullmäktige inte hade ett större beslutsunderlag än tre A4-sidor att ta ställning till.

Kenneth Holmström kontrade med att alla har möjlighet att ta del av de ritningar som finns.

Fullmäktige beslutade även att sälja kommunförrådet till en lokal företagare för drygt 4 miljoner. Anders Wedén, kommunens väl, ville dock bordlägga frågan då han ansåg att kommunen skulle ha gått ut med lokalen till öppen försäljning.

Mer läsning

Annons