Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvskolan granskasav Skolinspektionen

Älvskolan ger felaktiga betyg och undervisningen ligger på för låg nivå. Det tycker en förälder som anmält skolan till Skolinspektionen.

Annons

I början på oktober anmäldes Älvskolan i Skutskär till Skolinspektionen. Enligt den förälder som gjort anmälan har skolan gett hennes dotter högre betyg än vad hon egentligen ska ha eftersom nivån på undervisningen är alldeles för lätt i förhållande till dotterns ålder.

Trots att dottern får väl godkänt och mycket väl godkänt i betyg skulle hon aldrig klara de nationella proven enligt anmälan. Skolan erbjuder inte heller alla ämnen som ska finnas i grundskolan, det saknas exempelvis syslöjd och träslöjd.

Skolinspektionen har beslutat att granska ärendet och begärt ett yttrande från Älvkarleby kommun. Senast 10 november ska kommunen skicka in sitt svar.

– Vi har aldrig fått några klagomål tidigare på någon elevs skolgång på Älvskolan, säger GunnMari Nordström som är skolchef i Älvkarleby kommun.

Hon uppger också att det finns möjlighet för eleverna att läsa alla grundskolans ämnen men att alla inte läser samtliga ämnen.

På Älvskolan går elever från Älvgårdens hem för vård- och boende. Undervisningen bedrivs av Älvkarleby kommun.

Mer läsning

Annons