Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann-Cathrin Larsson fortsätter som gruppledare

Ann-Cathrin Larsson fortsätter som gruppledare för Folkpartiet i Älvkarleby.

– Jag kommer att ta ut ersättningen från kommunen, säger hon.

Annons

På Folkpartiets årsmöte i Älvkarleby i går beslutades att Ann-Cathrin Larsson fortsätter som gruppledare trots att hon förlorar sin a-kassa. Det betyder att hon istället kommer att få ersättning från kommunen. Enligt kommunchef Annika Forsberg kan det röra sig om 14 000 kronor i månaden som kommunen får betala.

Larsson har tidigare varit tveksam till att ta emot det ökade arvodet, men när hon hörde att fler politiker i andra kommuner tvingats sluta sina uppdrag på grund av a-kassans deltidsregler ändrade hon sig.

– I en liten kommun som Älvkarleby växer inte politiker på träd. Människor ska inte behöva säga nej på grund av ekonomiska skäl. Jag är inte ensam men jag är först, konstaterar hon.

Hon framhåller att det är viktigt att hon har hela partiet bakom sig, eftersom hon befarar att det kommer att bli tufft att stå upp för beslutet. Frågan om att förändra a-kassans deltidsregel kommer hon att fortsätta driva.

– Regeln är inte bra och jag kommer att jobba för att den ändras. Jag kommer inte att dra mig tillbaka bara för att det ordnat sig, säger hon.

Mer läsning

Annons