Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd misstänks ha stulit på jobbet

En kommunanställd i Älvkarleby misstänks för att ha stulit material för tusentals kronor.

Mannen har stängts av från sin tjänst i avvaktan på polisutredning.

Annons

– Vi misstänker att det rör sig om betydande summor, säger kommunchef Annika Forsberg som lämnade in en polis- anmälan förra veckan.

Enligt Forsberg så förnekar mannen allt.

Det var i samband med att verksamheten, där mannen jobbar, fick en ny chef som svinnet av material uppdagades. Enligt Forsberg misstänks mannen för att ha stulit material under flera års tid.

I samband med att en intern utredning påbörjade fick Forsberg uppgifter från flera olika håll om stölderna.

– Jag fick indikationer på ett omfattande svinn och oegentligheter som ska ha pågått. Jag vill att det ska utredas grundligt av polisen. Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Annika Forsberg.

Underlaget ligger på ekorotelns bord i Uppsala. Christer Nordström, Uppsalapolisens presstalesman, bekräftar att en polisanmälan har gjorts.

– Det rör sig om någon form av förskingring. Vi kommer titta närmare på underlaget och ta ett beslut om vad som ska utredas, säger Nordström.

Mannen har stängts av från sin tjänst. Just nu pågår förhandlingar mellan Älvkarleby kommun och mannens fackförbund om de arbetsrättsliga åtgärderna som kommunen vidtagit.

– Vi delar inte arbetsgivarens uppfattning, säger Maria Samuelsson vid SKTF i Älvkarleby, som i övrigt inte vill kommentera ärendet.

Mer läsning

Annons