Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attityden ska fixas till

Nu ska attityden till NO och teknik förbättras hos Skutskärselever. Älvkarleby kommun har fått 100 000 kronor i bidrag till ett attitydprojekt.

Annons

– Det handlar om att motivera Älvkarlebyungdomarna till högre studier, säger GunnMarie Nordström, skolchef i Älvkarleby.

Projektet syftar till att inspirera såväl lärare som elever. Även föräldrar ska få information. Nordström tror att eleverna idag har för lite kunskap om vad det finns för yrken att sikta mot inom NO och teknik.

– Det finns många grenar och inriktningar till att bli ingenjör som många inte vet om, säger GunnMarie Nordström som betonar att samhället behöver den typen av kompetens.

Hon framhåller att i dag är det få sökanden till gymnasieprogram inom dessa två områden.

Lärare ska få göra studiebesök på andra skolor för att inspireras i sin undervisning. Eleverna i sin tur kommer också att få göra studiebesök på skolor. Eleverna ska även få delta i ett antal praktiska aktiviteter som är relaterade till teknik eller naturvetenskap.

– Sen ska vi utveckla ämnet så även flickorna tycker det är roligare, säger GunnMarie Nordström.

Det ska också bli obligatoriskt för alla åttondeklassare att delta i "Teknikåttan" - en riksomfattande frågetävling i naturvetenskap och teknik.

Projektet pågår fram till våren 2012.

Mer läsning

Annons