Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyboden succé i Skutskär

/

Bandyboden i Skutskär har blivit en succé.

På två månader har föreningen dragit in 60 000 kronor.

Annons

– Det är fantastiskt mycket, säger Sören Sandström, ordförande i Skutskärs bandys arenagrupp.

5 september i år öppnad Skutskärs IF bandy en loppisbod i centrala Skutskär. Syftet var att få in pengar till klubbens verksamhet sedan de tvingats flytta från Skutskärs IP. A-laget tränar i dag i Sandviken och kommer även spela sina "hemmamatcher" där.

Ungdomslagen tränar i Skutskärs ishall. Tidigare fick ungdomssektionen alla intäkterna från biljett- och kioskförsäljning vid hemmamatcher - nu står de utan. Sandström betonar att alla pengar som rullar in från boden är ett mycket välkommet bidrag för all deras verksamhet.

Många privatpersoner har skänkt nya och gamla prylar till föreningen. Trots att det gått två månader fortsätter saker att strömma in.

– Vi ser ingen avmattning. Det minskar inte på takten någonting. Folk kommer med fina grejor, säger Sandström.

Två kvinnor arbetar ideellt i Bandyboden som har öppet tre dagar i veckan.

Bandyfansen blir dock inte helt lottlösa. Till varje "hemmamatch" i Sandviken kommer föreningen att hålla med en gratis buss.

– Det är många som har ett stort bandyhjärta i Skutskär och vi är tacksam att så många ställt upp, säger Sören Sandström som är mycket att också sponsorerna ställt upp helhjärtat för klubben trots flytten.

Just nu avvaktar bandyklubben Älvkarleby kommuns utredning av hela Skutskärs Idrottsplats. Den beräknas vara klar till årsskiftet.

– Vill kommunen komma med något öppnande så måste initiativet komma från deras håll. vi har redan klargjort vår ståndpunkt, säger Sören Sandström.

Mer läsning

Annons