Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyn ett steg närmare is

/
  • BIDRAG. Ordförande i Skutskärs bandyklubb Sören Sandström, till höger i bilden, hoppas att avtalet med kommunen ska underlätta finansieringen av kylanläggningen. ”Men det är inte säkert att det blir någon arena för det”, säger han. Folke Jansson och Arne Storm jobbar ideellt inom föreningen.

Kommunen lovar nu att de ska bidra med pengar till driften av en kylanläggning på bandyplan.

På Skutkärs bandyklubb gläds de över beskedet.

– Nu blir det en nystart. Det känns bra, säger Sören Sandström, ordförande.

Annons

Under torsdagen undertecknar Älvkarleby kommun en avsiktsförklaring med Skutskärs bandyklubb där de lovar att bidra med 250 000 kronor per år fram till år 2014.

– Det här har vi efterlyst länge. När vi söker finansiärer till anläggningen frågar de alltid hur mycket kommunen tänker bidra med. Det här är nyckeln till att kunna få ihop pengarna, säger Sören Sandström som är ordförande för Skutskärs IF bandyklubb.

Han berättar att klubben haft krokar ute hos tilltänkta sponsorer men att det stupat på att de inte haft något klart med kommunen.

Älvkarleby kommun skriver under på att de ska skjuta till pengar förutsatt att klubben självt fixar och finansierar anläggningen. Klubben ska dessutom i gengäld driva barn- och ungdomsverksamhet, ha bandybanan öppen för allmänhetens åkning och göra reklam för kommunen exempelvis genom att ha namnet på sina tröjor.

– Vi stöttar driften av kylanläggningen eftersom bandybanan även kommer kommuninvånarna till gagn, säger Tommy Jakobsson (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Mer läsning

Annons