Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyn packar sina saker och drar från Skutskär

Nu packar Skutskärs bandy resväskan och drar från Skutskär.
40 ideella krafter ska packa i hop klubbens inventarier.

Annons

– Pressläktaren har vi byggt helt ideellt. Vi tar med allt det som är vårt, säger Kent Hockman, ordförande i Skutskärs IF bandy.

Vart klubben tar vägen är fortfarande oklart. Som Arbetarbladet berättade i går är det slutspelat för bandyn i Skutskär. Klubben ska söka tränings- och matchtider i Söderfors och Sandviken.

Vid ett extrainsatt styrelsemöte på måndagskvällen beslutades att all bandyverksamhet på Skutskärs IP läggs ner. Klubben har därefter skickat ett mejl till kommunen där de meddelar att de kommer flytta därifrån och ta material och eventuella byggnader med sig.

– Vi kommer att ta allt som vi använder för att spela bandy som slipmaskiner och utrustning. Sen tänker vi även ta med det vi har byggt upp, säger Kent Hockman som väntar på att kommunen ska höra av sig.

Kommunchef Annika Forsberg har förhandlat med klubben.

– Det känns jättetråkigt att det blev så här. Det drog ut på tiden, men sen har ekonomin förändrats sedan vi startade. Det är ett helt annat läge i dag. Vi måste ställa bandyn mot annat, i dag är kulturskolan hotad.

Forsberg har kontaktat Christer Jansson, teknisk chef, för att ta kontakt med klubben gällande de inventeringar och byggnader som klubben vill ta med sig.

Vad som händer med platsen när bandyn har flyttat vet inte Forsberg.

Katarina Lönnberg

Mer läsning

Annons