Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyspelarna söker planer utanför Skutskär

/
  • Kent Hockman är mycket besviken på Älvkarleby kommun och deras bristande intresse för sporten men han betonar att en nedläggning av Skutskärs bandy inte är tänkbar.
Foto: Katarina Lönnberg

Det blir ingen bandy i Skutskär i vinter.
Älvkarleby kommun står fast vid sitt beslut.
Nu vänder sig klubben till Sandviken och Söderfors.

Annons

– Vi tänker bedriva verksamhet utanför kommunen den här säsongen, säger Kent Hockman, ordförande i Skutskärs IF bandy.

Han betonar att en nedläggning av Skutskärs bandy inte är tänkbar. Hockman är mycket besviken på Älvkarleby kommun och deras bristande intresse för sporten. Han anser att klubben har förhandlat och lagt fram flera förslag – men mötts av kalla handen.

– De säger att bandyn kostar 1,4 miljoner. Ett förslag vi hade var att få 200 000 kronor så vi skulle kunna bedriva ungdomsverksamhet i Sandviken. Det är en besparing på 1,2 miljoner, men det sa de nej till, säger Hockman.

A-laget har redan kontrakterat spelare inför årets säsong och för att Skutskärs bandy ska överleva söker sig klubben utanför kommungränsen – till Söderfors och Sandviken.

– Det här innebär ökade kostnader för föreningen. Vi har inte tagit ställning till hur vi ska göra med ungdomsverksamheten ännu. Det kanske går att söka samarbete med andra klubbar.

Klubben har fyra seriespelande lag. Därtill bedriver de skridskoskola för barn mellan 4 och 12 år –en skola som de sannolikt inte kan fortsätta med.

– Vi antar att vi inte får komma tillbaka till IP, så antingen bygger vi en egen anläggning i eller utanför kommunen. Men det är ett svårt läge så vi kan bara sikta ett år framåt.

Klubben har lagt ut namn-insamlingspapper i Skutskär. Hittills har över 600 personer skrivit på.

– Vi vill visa att det finns ett intresse för sporten på orten, säger Kent Hockman.

Klubben ska nu vända sig till grannkommunerna för att diskutera tränings- och matchtider.

Mer läsning

Annons