Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn och pensionärer pysslade ihop

/
  • höstlovspyssel. De som satt och pysslade fick lyssna till toner från pianot medan de klippte och klistrade. Stina Hammarström Björklund, 7 år, gjorden en halloweentofs.Foto: Joanna  Wågström
  • gör en LJUSSTAKE. Tyra Jernberg, 6 år, från Ytterharnäs målade en planka röd. När färgen torkat skulle hon klistra på ljushållare.
  • PÅ BESÖK hos mormor. Alexandra Lindblom och Moa Örn hälsade på Alexandras mormor på lovet. ”Min mormor läste i tidningen att det var pysseldag”, säger Alexandra.

Garn, målarfärg, lim och lera.

På höstlovet ordnade Älvkarlebys hembygdsförening pysseldag för de skollediga barnen.

– Det är jätteroligt, säger Tyra Jernberg, 6 år.

Annons

Ett gäng pensionärer och några barn samlades på biblioteket i Skutskär i måndags för att pyssla tillsammans. Halmstjärnor, tomtar, halloweentofsar och ljusstakar skapades under några timmar.

– Jag gör en ljusstake. Man målar en planka och så klistrar man fast ljushållare. Det är roligt att måla, säger Tyra Jernberg, 6 år, från Ytterharnäs.

Kompisarna Alexandra Lindblom, 9 år, och Moa Örn, 9 år, båda från Trosa var i Skutskär för att hälsa på Alexandras mormor och passade på att pyssla lite. Av modellera skapade de små figurer och limmade fast på fat som skulle bli värmeljushållare.

– Jag har gjort hjärtan, säger Alexandra Lindblom.

Pysseldagen arrangerades av Älvkarlebys hembygdsförening som gjort liknande arrangemang för barnen på loven under flera år.

– Det började med att vi gjorde garnbollar. Sedan har vi utökat. Det är kul. Och speciellt roligt om det kommer lite barn. Den här gången blev vi tyvärr inte så många, säger Ingrid Eriksson från föreningen.

Mer läsning

Annons