Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behandlingshem ska öppnas 2010

Våren 2010 planeras behandlingshemmet i Älvkarleö bruk att öppna.
På tisdag ska bygg- och miljönämnden ta ställning till detaljplanen för området.

Annons

– Det känns väldigt bra. Jag kan inte se att det finns några som helst hinder för att det inte ska bli av, säger Stefan Hising, en av företagarna som vill bygga i Älvkarleö.

Han känner att de har de flesta invånarna med sig och Hising har inte fått några indikationer på att någon kommer sätta sig på tvären för bygget.

Nyligen hade företagarna ytterligare en informationsträff med de personer som känner oro för projektet.

– De flesta är nöjda och nästa steg är att genomföra ett studiebesök på Inagården för de 20 som har anmält sig. Flera av de som anmält sig har även sökt jobb hos oss, säger Hising som är glad åt den positiva responsen.

Hittills har närmare 50 personer sökt jobb på behandlingshemmet. Enlig Hising kommer de behöva anställa runt 35 personer, samt 20 vikarier när verksamheten är inarbetad. Vid öppnandet nästa vår räknar de med att anställa närmare 20 personer.

– Det går inte att fylla alla platser på hemmet på en gång, utan det tar tid med de här klienterna. Vi får ta in några i taget. Dessutom behöver personalen utbildning.

Hising kan inte se några hinder till att bygget inte blir av. De har fått löfte av Bergviksskog om att köpa marken som har avstyckats. Ortsborna är positiva och nu väntar företagarna på att detaljplanen ska bli klar så de kan ansöka om bygglov till hösten. 25 miljoner kronor beräkans bygget att kosta.

– Vi har kommit så långt nu i arbetet att det är ointressant för oss att dra igång på en annan ort. Vi kommer gå vidare även om någon väljer att överklaga. Vi känner att vi har merparten av invånarna med oss.

Behandlinghemmet i Älvkarleö ska vårda personer med olika typer av beteendestörningar.

Mer läsning

Annons