Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked om branden i Skutskär dröjer

Det dröjer innan identifieringen är klar av den person som omkom i lägenhetsbranden på Hårstagatan i Skutskär natten mot tisdagen. Enligt polisen tyder det mesta på att det rör sig lägenhetens innehavare.

Annons

Kroppen är svårt brännskadad, och det är omöjligt att avgöra om det är en man eller en kvinna. Polisens utredning pekar dock på att det rör sig om den man som bor i lägenheten.

– Det finns omständigheter som gör att vi har skäl att tror det, säger Christer Nordström, presstalesman för polisen i Uppsala län.

Polisen hoppades att identifiering skulle kunna genomföras med tandkort - men det finns inget sådant för mannen och därför måste de göra ett DNA-prov.

Polisen utesluter inte brott och ärendet rubriceras som mordbrand - men enligt Christer Nordström har misstankarna om brott inte stärkts. Obduktionen av kroppen kommer enligt polisens tekniker att genomföras under torsdagen.

Brandhunden gjorde vid polisens tekniska undersökning markering för brännbara vätskor. Även de analyserna dröjer, och under onsdagen fanns inga uppgifter om vad som orsakat branden.

Mer läsning

Annons