Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev fast på hett tåg i flera timmar

/
  • Resa med förhinder. Gårdagens resa blev en mardröm för Magdalena Johansson och hennes två barn. Tåget på väg från Karlstad till Stockholm tvingades stanna på grund av en nedriven elledning vilket fick till följd att luftkonditioneringen och toaletterna inte fungerade.

I flera timmar satt Magdalena Johansson från Skutskär och hennes två barn fast på ett strömlöst tåg utanför Karlstad på onsdagseftermiddagen.

– Luftkonditioneringen och toaletterna slutade att fungera, berättar hon.

Annons

När Arbetarbladet når Magdalena Johansson på torsdagen, har hon och barnen precis satt sig på ett tåg i Karlstad, för att göra ett nytt försök att ta sig hem till Skutskär efter en vecka hos morföräldrarna i Molkom.

Resan en mardröm

Gårdagens resa blev en mardröm när 13.20-tåget på väg från Karlstad till Stockholm, tvingades stanna på grund av en nedriven elledning.

– Luftkonditioneringen och toaletterna slutade att fungera och vi fick inte gå ut. SJ-personalen delade ut vatten, men det tog snabbt slut, säger hon.

Ulf Wallin, biträdande presschef på SJ, säger att tåget stod illa till och att inga ersättningsbussar kunde ta sig till platsen.

Tvingades sitta kvar

– Vi öppnade dörrar och fönster så snart vi kunde, men eftersom det var problem med en strömkabel i närheten var passagerarna, av säkerhetsskäl, tvungna att stanna kvar på tåget.

Enligt SJ varade själva stoppet i drygt tre timmar, sedan rullade tåget med hjälp av ett diesellok i långsam takt till närmaste station. Där fick passagerarna invänta bussar som antingen tog dem mot Stockholm eller tillbaka till Karlstad.

Svårt för barnen

– Vi var åtta mil från Karlstad och valde att åkte tillbaka, barnen hade aldrig klarat resan till Stockholm. Vi var tillbaka i Molkom igen först vid 23-tiden på kvällen, säger Magdalena Johansson.

Mer läsning

Annons