Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussen glömmer barnen

/
  • UPPRÖRDA. Föräldrar i Marma har tröttnat på att bussen glömmer att åka ner till Sörgärdet och hämta skolbarnen. ”Vi vill ha skolbuss” ,  säger föräldern Maj Holkko som står med barnen och väntar på bussen i Marma.

Nu har det hänt igen. Bussen glömde barnen vid Sörgärdets skola i Älvkarleby.
– Det är så frustrerande. Vi har ringt bussbolagen och kommunen men ingen lyssnar, säger föräldern Maj Holkko.

Annons

I måndags stod flera barn och väntade på bussen som skulle ta dem hem till Marma – men det kom ingen. I stället fick skolpersonal kontakta föräldrar som kom och hämtade barnen.

Maj Holkko har två barn på skolan. Hon tycker det är otroligt dåligt av bussbolaget att gång på gång missa eleverna. För henne skapar det stor oro och hon undrar varje eftermiddag om barnen kommer hem eller inte.

– Jag har gett min åttaårige son en mobil så han ska kunna ringa mig om bussen inte kommer. Det ska inte behöva vara så.

Det är femte gången den här terminen som bussen glömt eleverna. Trots att föräldrar och rektor kontaktat de ansvariga så fortsätter det att fela. När Arbetarbladet skrev första gången om bussproblemet så hade bussen missat att åka ner två dagar i rad. Swebus beklagade och berättade att de pratat med de anställda, samt att de strukit under Sörgärdet i körschemat för att göra det extra tydligt. Därefter har det fungerat bra – tills i måndags då bussen inte kom.

– Det är bedrövligt. Gjorde jag så på mitt jobb skulle jag få sparken, säger en mamma upprört.

En pappa tycker att det känns extra olustigt nu efter händelserna då en misstänkt pedofil åkt runt i Älvkarleby och försökt locka med sig barn vi busshållplatserna.

Det är Swebus som kör linjetrafiken på uppdrag av Upplands lokaltrafik (UL). Sture Jonsson, informationschef vid UL, betonar att Swebus har fått i uppdrag att ta fram ytterligare åtgärder så att det inte ska hända igen.

– Vi ser allvarligt på att skolbarn inte kommer med den buss de ska. Jag förstår föräldrars oro. Att det nu hänt flera gånger gör saken än värre. En gång är en för mycket, säger Sture Jonsson som väntar på svar från Swebus nästa vecka.

Älvkarleby kommun är skyldig att se till att barnen kommer tryggt hem från skolan. Erik Klippmark, planerare vid kommunen, har kontaktat UL efter det som hänt.

– Vi har valt att välja den ordinarie busslinjen, men tycker vi inte att det fungerar så måste vi hitta en annan lösning, säger Klippmark som tillägger att fördelen med att inte ha en egen skolbuss är att det blir fler turer för alla resenärer.

Mer läsning

Annons