Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Riv mögeldrabbat äldreboende

/
  • Östangård demenscentrum angrips av svartmögel. Personal och äldre lider av besvär.
  • Agneta Lundgren (C) vill riva delar av Östangård demenscentrum.

Centern föreslår att delar av Östangård demenscentrum och Tallmons kortidsboende rivs och att det byggs nytt. Centern anklagar också chefer och politiker för att ha vetat om personalens besvär.

Annons

Nästa vecka väntas en rapport om hur svartmögelangreppet på Östangård kan åtgärdas.

– Det går inte längre att renovera dyrt. Det har varit dåligt så länge. Vi får fler och fler äldre. Vi har att göra med människor. Det är dags att riva och bygga nytt på Östangård, säger Clarrie Leim (C).

Undersköterskan Agneta Lundgren har jobbat på Östangård i tio år tidigare och är även C-politiker. Hon talade då flera gånger om för chefer att personalen hade besvär med trötthet, ont i halsen och ögon.

Clarrie Leim talade även om problemen med Anett Aulin (S), ordförande för utbildnings- och omsorgsnämnden.

– Jag har inte fått information om att personal haft besvär på Östangård tidigare, men jag vet att det varit problem med läckage. Jobbar du på ett ställe med dålig luft bör du rapportera det till din chef och ditt skyddsombud. Nya lokaler måste utredas ordentligt först, säger Anett Aulin (S).

Carina Sandblom har varit chef på Östangård i omkring tre år.

– Jag har känt till att det varit problem med torr luft och med eksem, men inte att det skulle ha varit större problem. Jag har varit i kontakt med kommunen om lokalen. Skulle utredningen vissa att Östangård är i dåligt skick välkomnar jag att arbetat med nya lokaler skyndas på.

Mer läsning

Annons