Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campingarrendator i konkurs

/
  • POPULÄRT. ”Campingen kommer att drivas på ett eller annat sätt till sommaren. Det finns ett antal varianter om vi måste göra om upphandlingen”, säger Jan Lundqvist vd för Upplandsstiftelsen.

Ikator Entreprenad AB som skulle ta över arrendet av Rullsands camping vid årsskiftet har gått i konkurs. Bolagets representant framhåller dock att det inte påverkar Rullsandsaffären.

Annons

– Det har inte med varandra att göra. Vi håller på inför årsskiftet för att ta över campingen, säger Jörgen Lindhé som är delägare i bolaget.

I höstas vann Stockholmsföretaget Ikator Entreprenad AB Upplandsstiftelsens anbud gällande driften av Rullsands camping. Kraven på arrendatorn var höga och endast ett av tre anbud klarade kraven. Nu några månader senare har bolaget med 25 anställda gått i konkurs.

Företaget begärde sig själva i konkurs 11 november i år för att de ansåg sig vara på obestånd och inte hade möjlighet att betala skulder och löner. Flera anställda hade strax före lämnat in konkursansökningar till Södertörns tingsrätt. Enligt Jörgen Lindhé har bolaget inte kunnat betala ut en månadslön, samt olika leverantörsfakturor.

– Vi har bedrivit byggentreprenad och har inte fått betalt från våra uppdragsgivare, säger Jörgen Lindhé som menar att de inte hade något val än att begära sig själva i konkurs.

Han betonar att konkursen inte påverkar arrendet av Rullsand. Jörgen Lindhé tror att han har skrivit fel organisationsnummer vid upphandlingen. Tanken från början var enligt Lindhé att moderbolaget Ikator Entreprenad Stockholm AB skulle träffa arrendeavtal med Upplandsstiftelsen.

Jan Lundqvist, vd, för Upplandsstiftelsen, får konkursbeskedet av Arbetarbladet.

– Vi kommer ta kontakt med vår upphandlingsjurist. Vi har inte hunnit skriva avtalet ännu. Jag vet inte riktigt vad som händer nu, säger han.

Så sent som förra veckan träffade han representanter för bolaget. Han framhåller att de måste titta på om det krävs en ny upphandling eller om de kan skriva avtal med moderbolaget.

Han betonar dock att utbyggnaden av campingen fortskrider som planerat.

– Campingen kommer att drivas på ett eller annat sätt till sommaren. Det finns ett antal varianter om vi måste göra om upphandlingen, säger Jan Lundqvist.

Mer läsning

Annons