Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragon Gate slipper böter

Det blir inga böter för Dragon Gates brister. Miljödomstolen avslår Älvkarleby kommuns ansökan.

Annons

– Vi kommer att överklaga. De anser inte att vi har delgivit företaget på rätt sätt, men det tycker vi, säger Anna-Karin Jacobsson, chef för bygg- och miljökontoret i Älvkarleby.

Älvkarleby kommun hade ansökt om att Miljödomstolen skulle dömma ut totalt 350 000 kronor i vite till Ibiat AB som äger Dragon Gate.

Företaget har inte lämnat in något eget kontrollprogram för sin verksamhet. Programmet är till för att redovisa hur de tar hand om sitt avfall, samt att de har kunskap och förutsättningar till att göra det. Det ska även finnas en ansvarig. Bygg- och miljökontoret hade även ställt krav på att företaget skulle redovisa hur de undviker problem med sophantering i framtiden. Alla papper skulle även finnas översatta till kinesiska så att även de som arbetar på plats förstår kraven.

I överklagan till Miljööverdomstolen hänvisar bygg- och miljökontoret till att andra krav som skickats vid samma tidpunkt har tagits emot och åtgärdats.

Företaget har också kommit in med två kompletteringar i ärendet efter att breven skickats.

– De har delgivits på samma sätt och vid samma tidpunkt. Då är det rimligt att tro att de även tagit del av det andra brevet.

Mer läsning

Annons