Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogprojekt i Tierp och Älvkarleby får miljonbidrag

Tierp och Älvkarleby kommuner får nära en halv miljon i bidrag till insatser mot missbruk och kvinnomisshandel.

Annons

Totalt 5,9 miljoner kronor i bidrag har Länsstyrelsen i Uppsala län beviljat till länets kommuner. Syftet med pengarna är att ge kommunerna förutsättningar att utveckla arbetet med att förebygga missbruk och våld.

150 000 till Coda

Tierp och Älvkarleby kommun får 300 000 kronor till en drogsamordnare för de båda kommunerna. Kvinnojouren Liljan i Tierp har fått totalt 30 000 kronor för två projekt.

Ett projekt går ut på att bygga upp ett skyddsnät med en fadderverksamhet för de kvinnor som bor i skyddat boende. Det andra projektet ska stötta och uppmuntra de kvinnor som arbetar ideellt hos jouren.

Älvkarleby kommun får 150 000 kronor för projektet Coda som syftar till att stötta barn och mammor som blivit utsatt för våld eller missbruk.

Saknas i Älvkarleby

Länsstyrelsen har gjort en tillsyn i bland annat Älvkarleby kommun för att se hur deras kvinnofridsarbete ser ut. Socialkonsulent Elisabeth Reimar framhåller att Kvinnojouren Liljan som verkar i både Tierp och Älvkarleby gör ett bra jobb – däremot är det sämre med kommunernas insatser.

– Det saknas ganska mycket i Älvkarleby. Det finns ingen samordnare eller några specifika insatser. Vissa kommuner har antagit riktlinjer för hur de ska jobba med dessa frågor, säger Reimar som betonar att kommunerna ska enligt lagen hjälpa utsatta kvinnor.

Mer läsning

Annons