Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyst man försökte fly från polisen

Under torsdagskvällen utspelade sig en dramatisk biljakt på väg 76 mellan Skutskär och Gävle. Polisen jagade då en bilist som visade sig vara på rymmen från Skänningeanstalten.

Annons

Vid den gamla Hydromacken söder om Skutskär upptäckte en polispatrull en bilist som struntade i stopplikten. Poliserna bestämde sig för att kontrollera föraren och fordonet, som var belagd med körförbud. Men när man uppmanade föraren att stanna ökade han istället farten och försökte köra ifrån polisen. Färden gick via Skutskär och vidare på väg 76 in mot Gävle. Enligt polisen uppgick hastigheten på vissa ställen till 150 kilometer i timmen och bilen vinglade avsevärt. Totalt deltog fem polispatruller från Uppland och Gävle i jakten.

Vid industriområdet Kryddstigen körde den flyende föraren in i en snödriva. I bilen fanns tre personer, varav alla var narkotikapåverkade. Föraren, en man i 30-årsåldern, visade sig dessutom vara efterlyst efter att ha avvikit från Skänningeanstalten. Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylla och ringa narkotikabrott. Även de två passagerarna, en kvinna i 30-årsåldern och en man i 50-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott. Samtliga medtogs för förhör och alla förutom den efterlyste mannen släpptes senare.

Mer läsning

Annons