Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev påkörd på skolgård

En elev på Älvboda friskola blev påkörd av en bil på skolgården.


Han klarade sig med blåmärken på kroppen.


Nu ska skolan se över trafiksäkerheten.

Annons

– Otäckt. Fruktansvärd tur att det gick så bra som det gjorde, säger rektor Johan Sennerfeldt.

Det var för drygt en vecka sedan som incidenten inträffade. Enligt uppgift sprang pojken in i bilen som kom åkande på skolgården. Han for upp på motorhuven, men klarade sig undan skador. Däremot fick han blåmärken på kroppen av smällen.

Anhöriga och skolpersonal fick inte reda på händelsen förrän veckan efter.

Pojken hade inte sagt något om händelsen och inte föräldern som körde bilen. Enligt rektor Johan Sennerfeldt funderar skolan på att polisanmäla händelsen. Kontakt har dock tagits mellan bilföraren och pojkens föräldrar.

I dag parkerar skolpersonal sina bilar på skolgården. Många föräldrar hämtar och lämnar sina barn inne på gården. Nu efter olyckan ska trafiksäkerheten ses över.

– Vi vill få bort bilarna, men vi har inte haft någonstans att ställa dem. Jag har skrivit till kommunen och frågat om vi får nyttja parkeringen på Tallmon, eller om den kan byggas ut, säger Sennerfeldt.

– Det vet väl alla att det inte är att rekommendera, men vi har inte haft någonstans att ställa bilarna.

Ett staket ska sättas upp mellan skolbarnens lekdunge och infarten till skolan.

Skolan har också ansökt om att få sätta upp en vägbula på Havregatan för att få ned hastigheten på bilarna.

– Vi har tidigare gjort i ordning en vägrondell på Havregatan där vi uppmanar föräldrar att släppa av sina barn. Men vi har ingen förbudsskylt på vägen in mot skolgården så många åker fortfarande in och släpper av sina barn.

Sennerfeldt hoppas att de ska få nyttja parkeringen på Tallmon – då kommer inga bilar att åka på skolgården förutom varutransporterna till matsalen.

Mer läsning

Annons