Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Far och son mordhotade polismän och väktare – båda döms

En man i 70-årsåldern från Skutskär döms till villkorlig dom efter att ha uppträtt hotfullt och använt våld mot polismän och väktare.
Mannens son, som är i 50-årsåldern och tidigare dömts till tio års fängelse för mord, döms för liknande gärningar – till en månads fängelse.

Annons

LÄS MER: Ordningsvakt blev slagen i ansiktet på krog i Gävle

Det var den 18 mars i år som två polismän kallades till en adress i Skutskär där de kraftigt berusade männen, far och son, satt och skrek på balkongen till en lägenhet.

Enligt sonen hade de "skojbrottats" på balkongen och pappan menar att det inte förekom något bråk mellan dem.

Även två väktare fanns på platsen och när sonen skulle omhändertas gjordes motstånd både från sonen och från pappan. Sonen ska ha försökt slita sig loss och krängt med kroppen när polismännen skulle omhänderta honom. I samband med detta försökte pappan ingripa och när en av polismännen och en av väktarna skulle stoppa honom stretade pappan emot genom att kränga med kroppen och veva med armarna.

Pappan ska också ha tagit ett hårt grepp om polismannens hals vilket orsakade smärta.

LÄS OCKSÅ: Hotade knuffa polis i Gavleån - döms till samhällstjänst

Under samma period ska både sonen och pappan ha hotat att döda och spränga polismännen och väktarna. Sonen betonade också att han var dömd för mord och att han kunde döda igen.

Pappan döms nu till villkorlig dom och dagsböter för hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Och sonen döms till en månads fängelse för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Pappan som lever under ordnade förhållanden har förnekat gärningarna, medan sonen som lider av psykisk ohälsa och i februari 2008 dömdes till tio års fängelse för mord, varken kunnat erkänna eller förneka gärningarna på grund av minnesförlust. I mars 2014 blev han villkorligt frigiven med tre år och fyra månader kvar på straffet, och prövotiden utgår den 20 juli 2017.

LÄS MER: Slog vakt när matchen gick fel

Mer läsning

Annons