Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler rektorer för skolan föreslås

Det blir ingen bantning av Älvkarlebys skolledning, utan en förstärkning. – Det blir bättre för både barn, föräldrar och lärare. Med separata rektorer för skolan och förskolan kan rektorerna koncentrera sig på sitt område, säger Anett Aulin, s, ledamot i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott.

Annons

Nästa vecka ska barn- och utbildningsnämnden, bun, ta beslut om den nya skolledningsorganisationen i Älvkarleby. Det ligger två förslag på borden, ett från Älvkarlebyalliansen och ett från socialdemokraterna. Båda förslagen innebär sex rektorstjänster. I dag finns det fyra rektorer och lika många biträdande rektorer.

Både s och Älvkarlebyalliansen vill ha separata rektorer för förskolan och skolan. S vill dock ha två förskolechefer – en för södra området och en för Skutskär. Dessutom vill de ha två rektorer på Rotskär, istället för en rektor och en biträdande rektor som alliansen föreslår.

– Resursmässigt är det samma antal tjänster. Det som skiljer oss åt är att vi vill ha bara en rektor för förskolan i kommunen. Dessutom vill vi inrätta en intendenttjänst som ska ansvara för ekonomi, personal och övrig administration på samtliga skolor. Då kan rektorerna på skolorna fokusera sig på sitt pedagogiska ledarskap, säger Mats Östlund, m, ledamot i bun.

Mer läsning

Annons