Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För mycket barn till förskolan – nu öppnas en ny avdelning

17 barn i kö till förskoleplats i Älvkarleby. Nästa år måste en tillfällig avdelning öppnas.

– Hur vi ska finansiera det är inte klart, säger Ingela Andersson (S) ordförande i barn- och utbildningsförvaltningen i Älvkarleby.

Annons

Vid måndagens nämndemöte fick förvaltningschef, Kerstin Brannerydh, i uppdrag att titta på var de ska hitta pengar till att finansiera en tillfällig förskoleavdelning. Var den ska inhysas är inte klart.

Avdelningen ska hållas öppen tills i juni då den pågående översynen av skolan och förskolans lokaler ska vara klar. Då kan en annan mer permanent lösning bli aktuell.

Skolan har för mycket lokaler. Om det är möjligt att flytta in Bodaskolans elever på Rotskär ska utredas i lokalöversynen.

– Vi vill använda lokalerna på ett effektivare sätt och även kunna nyttja skolans resurser bättre. I dag har vi höga kostnader på lokalytor. Vi vill hellre lägga de pengarna på undervisning, säger Ingela Andersson.

Vid mötet klargjorde Socialdemokraterna att de vill att all skolmat ska lagas i egen regi både på Rotskär och Sörgärdets skola. Tidigare fanns diskussioner om att låta en entreprenör sköta skolköket på Rotskär. Nu har sossarna ändrat sig.

– Dels för att vi ska kunna styra över skolköken bättre. Dessutom finns det ingen som säger att det blir bättre kvalitet för att vi lägger ut dem, säger Andersson.

Socialdemokraterna vill börja laga skolmaten på hemmaplan när avtalet med Sodexo löper ut till sommaren 2010.

Det definitiva beslutet om skolmaten ska tas i december.

Mer läsning

Annons