Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frukostmöten har gett bättre företagsklimat

/
  • FRUKOSTMÖTE. Mats Holmgren, på S-Tryck i Skutskär, visar en gammal cylinder som används i produktionen för de 20-tal företagare vid kommunens frukostmöte.
  • FINA TRYCK. Håkan Jansson, Domeijs foto, Bengt Söderhäll, Dagermansällskapet och Kenneth Holmström, M-ledamot i kommunstyrelsen, tittar på trycken vid den digitala pressen.
  • TRÄFFPUNKT. Syftet med frukostmötena är att skapa kontakter. Här prata Bengt Friskman, Bodarnas Elektriska, med Bengt Söderhäll, från Dagermansällskapet.

– Det är ett bra sätt att träffa andra företagare och att visa upp sig.
Det säger Lars Lindegren, från Larsas Sport, som var en av 30 företagare på kommunens frukostmöte häromdagen.

Annons

Var sjätte vecka arrangerar Älvkarleby turism & näringslivskontor ett frukostmöte för kommunens företagare. Det är fjärde året som frukostträffarna ordnas och intresset har växt för varje år. Mötena hålls ute på företag och den här morgonen var det S-Tryck i Skutskär som stod värd.

– Vi gör det i syfte att förtagarna ska träffas, samt få information från varandra och kommunen. Oftast föds det samarbete på de här träffarna, säger Karin Vybiral, vid turism och näringslivskontoret.

För några år sedan rankades Älvkarleby kommun ha ett av landets sämsta företagsklimat. Därefter har näringslivskontoret arbetet för att förbättra attityden – vilket har gett resultat. I dag ligger de bra till i rankingarna.

– Vi har fått kvitto på att vi är på rätt väg, säger Karin Vybiral.

Vid gårdagens frukostmöte fick företagarna information om S-trycks verksamhet. De fick se hur en beställning görs via internet för att sedan tryckas i den digitala pressen i huset. Många fascinerades av den gamla Heidelberg cylindern med över 50 år på nacken som kontrast till den digitala tekniken.

– Det är bra man får träffa andra företagare. Sen är det marknadsföring för mig. Många visst nog inte vem jag var innan, men nu vet de, säger Anna Nygren, från Guideservice Norduppland.

Lars Lindegren tycker att näringslivskontoret gör att bra jobb, framför allt nu när det inte finns någon aktiv företagarförening i kommunen.

– Gjorde de inget skulle det vara dött, säger han.

Peter Agell, vd, på S-tryck, ser frukostträffarna som en möjlighet att knyta affärskontakter.

– Det är en mötesplats, ett fantastiskt tillfälle att berätta för de lokala uppdragsgivarna att vi finns, säger Peter Agell som berättar att företaget går bra trots lågkonjunkturen.

S-Tryck har nio anställda och har sin största inkomst inom reklam för dagligvaruhandel. 70 procent av deras kunder är i Mälardalen, 15 procent inom regionen och resterande i Norge, Finland och Danmark. Företaget omsatte 13,1 miljoner kronor förra året.

Peter Agell ser ljust på framtiden för Skutskärsföretaget.

– En lågkonjunktur skapar möjligheter för oss då uppdragsgivarna blir mer rörliga, säger Agell.

Mer läsning

Annons