Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtryck på Dragon Gate

/

Det är hårt tryck på Dragon Gate - trots stängt hotell.
3000 personer har besökt Hälsocentret och bussarrangörerna bokar för fullt.

Annons

– Vi har 47 bokade bussgrupper i maj, och det bokar på hela tiden, även en hel del inför hösten, säger Jonas Jonsson, vd för Dragon Gate.

I slutet av oktober öppnade Dragon Gate ett hälsocenter med sju massörer och en akupunktör. Intresset har varit stort. Sedan öppnandet har 3000 personer gästat hälsocentret.

– Det har gått jättebra. Vissa veckor har vi varit helt fullbokade, även restaurangen har gått bra, säger Jonsson som tycker sommaren ser lovande ut.

I april öppnar museet efter att ha hållit stängt under vintern. Hotellet har ännu inte öppnat och det är oklart när det blir. Orsaken är att brandsäkerheten inte är godkänd. Vid en besiktning av hotellet dömdes rökdetektorerna ut. Det var damm i dem och de måste bytas ut. Ett sprinklersystem måste installeras i den nyutbyggda hotelldelen - något som de 50 byggarbetare som anländer i slutet av april ska ta tag i.

– De ska färdigställa det som inte är klart i hotellet. Sprinklersystemet är den stora biten. Hur lång tid det tar vet jag inte, säger Jonsson.

– Jo, det är klart att vi går miste om mycket pengar, men jag tror inte vi mister några kunder på sikt. De som är intresserade återkommer när vi öppnar.

Förutom hotellet ska den långa byggnaden utanför murarna stå klar i år. Den röda byggnaden bakom hotellet, som ska bli arbetarbostad, ska också byggas klar.

– Vilken ordning de ska byggas har jag inte fått besked från mister Li om. Han kommer upp hit snart för att berättar hur han vill att arbetet ska genomföras.

Mer läsning

Annons