Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag kan bandyn i Skutskär räddas

I dag ska bandyns framtid upp på politikernas bord.


Klubben föreslås få köpa bandyplan, samt få ett årligt driftstöd från Älvkarleby kommun.

Annons

– Vi föreslår att man gör en försäljning av anläggningen men behåller marken med tomträtt, berättar kommunchef Annika Forsberg.

Hon har tillsammans med Bo Jansson, kultur- och fritidchef, arbetat fram ett förslag efter diskussion med Skutskärs bandyklubb.

Klubben vill köpa bandyanläggningen och nu får de gehör från tjänstemannasidan. Enligt Forsberg så föreslår de att klubben får köpa anläggningen till marknadsvärde, cirka 900 000 kronor. Föreningen får själva stå för de investeringar som krävs. Däremot så föreslås de få ett kommunalt driftbidrag på cirka en miljon kronor per år.

– I dag kostar bandyn

1,4 miljoner. Målsättningen är att minska det med en halv miljon till en början. Hela poängen är att kommunen ska spara pengar, samtidigt som föreningen ska kunna ha råd att investera, säger Forsberg.

Hon framhåller att det är ett stort åtagande som klubben är villig att göra och om de tror att de klarar av det så bör de få möjligheten. Samtidigt poängterar hon att förslaget ska ses som en satsning på att ha bandyn kvar.

– Det hade varit billigare att lägga ned helt. Men å andra sidan så hade vi förlorat bandyverksamheten helt.

Annika Forsberg betonar dock att det är politikerna som ska ta beslut om de ska arbeta vidare efter förslaget.

I dag ska kommunstyrelsens arbetsutskott ta upp frågan.

Mer läsning

Annons