Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny Jönsson går in som kommunalråd

/
  • Marie Larsson till vänster och Jenny Dahlberg Jönsson till höger, jobbade fram till förra året som integrationshandläggare på kommunen.

Kommunalråd Marie Larsson (S) är sjukskriven efter Arbetarbladets artiklar om hennes skulder.
– Jag går in som ersättare nu, det är oklart hur länge det blir, säger Jenny Dahlberg Jönsson (S).

Annons

Gilla oss på Facebook!

Jenny Dahlberg Jönsson, är 42 år och vice ordförande i kommunstyrelsen i Älvkarleby. Hon jobbar annars som integrationshandläggare på kommunen. Fram till förra året arbetade även Marie Larsson som det.

Under torsdagen gick Jenny Dahlberg Jönsson in som vikarierande kommunalråd.

– Marie Larsson är borta från jobbet och det är oklart hur länge det blir. Hon är i en tuff situation på grund av det som kommit fram. Hon har även en tuff situation i familjen. Det är svårt att säga vart det här bär. Det är för tidigt att prata om framtiden. Men förtroendet för Marie Larsson är något som vi får ta i partiet framöver, säger Jenny Dahlberg Jönsson.

Har du förtroende för Marie?

– Vi kommer inte ifrån att det pratas om förtroendet. Jag har förtroende för henne, hon har skött uppdraget som kommunalråd bra. Hennes personliga ekonomi har inte med politiken att göra.

Jenny Dahlberg Jönsson är ersättare i kommunfullmäktige och ska kolla om hon får gå in som ledamot på mötet den 2 juli. Då fattas beslut om evakueringen av dementa från Östangård.

Även Björn Karlsson, ordförande för S i Älvkarleby, har förtroende för Marie Larsson.

– Ja, om hon betalar sina skulder och reder ut sina problem ser jag det som en privat och inte en politisk fråga. Hon är rutinerad och har gjort ett bra jobb det första halvåret. Hon är driven och argumenterar väl. Men det är klart att frågan om hennes förtroende diskuteras bland politiker och allmänhet, säger han.

Björn Karlsson har fått ett meddelande av Marie Larsson, men har inte pratat med henne, på grund av hennes pressade situation.

Vilken kontroll gjorde partiet av Marie Larsson inför mötet då hon tog makten i höstas?

– Det var aldrig aktuellt, då valberedningen föreslog Inga-Lil Tegelberg, men Marie Larsson vann omröstningen. I Älvkarleby gräver vi inte efter skelett i garderoben. Det finns ett personligt ansvar för den som kandiderar att tala om sådant, säger Björn Karlsson.

Kenneth Holmström (M) blev förvånad efter att ha läst Arbetarbladets artiklar.

– Vi har jobbat ihop en del politiskt och mitt förtroende för Marie Larsson har hela tiden växt. Nu är inte mitt förtroende lika stort längre. Det blir svårt framöver att hantera hela kommunens ekonomi om hon inte kunnat ta hand om sin egen. Särskilt med tanke på omfattningen av hennes problem med privatekonomin.

LÄS OCKSÅ:

Kommunalråd Marie Larsson skuldsatt

Så höga är Marie Larssons skulder

Humanisten som tog makten

Marie blir nytt kommunalråd

Blir hon nytt kommunalråd?

Mer läsning

Annons