Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julklappsevent på herrgården

/

Josefin Ronnerfors är receptionist och ekonomiassistent på Älvkarleö herrgård som ordnar ett julklappsevent till förmån för flyktingfamiljer.

Annons

– Jag kände att jag ville göra någonting för utsatta barn nu när det är jul och kom på att vi kunde göra en insamling av julklappar på herrgården.

Vem ska få paketen?

– De ska vi ge till flyktingbarnen i kommunen. Man får veta i förväg om julklappen ska ges till en kille eller tjej och i vilken ålder barnet är. Sedan köper man en julklapp och kommer till herrgården 10 december och lämnar den.

Vad ska man köpa för något?

– Det beror på barnets ålder. Men om de är små kan en leksak vara bra. Är de lite äldre kan kläder passa. Vi har sagt att det ska kosta minst hundra kronor. Det ska inte vara krafs. Men det går bra att ta med sig begagnade saker också. Ofta har barnfamiljer leksaker som är i jättefint skick.

Får vem som helst komma?

– Ja alla som vill är välkomna. Under dagen blir det fika, luciatåg och ett besök på Söderhällgården. Jenny Jönsson som jobbar på flyktingmottagningen ska berätta om hur de jobbar. Eventuellt kommer en familj som bor där berätta lite om sig själva.

Mer läsning

Annons