Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd Marie Larsson skuldsatt

/
  • Marie Larsson ska prata med sitt parti nu om sina problem med privatekonomin.

Kommunalråd Marie Larsson (S) har skulder som ligger hos Kronofogden. Myndigheten har fått ta delar av hennes lön för att få betalt.
– Jag har inte haft full kontroll hemma under en tid, säger hon.

Annons

Marie Larsson fick många personkryss i valet och tog makten genom en omröstning mot sittande kommunalråd Inga-Lil Tegelberg på ett medlemsmöte i oktober. När Marie Larsson tillträdde hade det sedan en tid varit tungt ekonomiskt för Älvkarleby kommun och i år har de rödgröna höjt skatten med 50 öre.

Men Marie Larsson har även problem med att betala sina privata skulder som ligger hos Kronofogden. I onsdags låg de på 72 958 kronor, enligt Kronofogden.

– Jag har fokuserat på mitt uppdrag till hundra procent. Jag har inte haft det fokus och den kontroll hemma som jag borde ha haft under några månader. Jag borde inte ha hamnat i den här situationen och det finns inte något försvar. Jag är väldigt ledsen.

Marie Larsson förklarar att hon senast i måndags betalat alla sina skulder och att detta ännu inte registrerats hos Kronofogden.

Hur har skulderna uppstått?

– Jag har öppnat en del av de brev jag har fått, andra har min man och mina barn öppnat. Det har inte varit någon struktur. Men från och med nu har jag en brevlåda med lås som bara jag kan öppna och jag kollar posten noggrant. Jag kommer att ha hundraprocentig koll framöver.

Marie Larsson anser inte att hon hade några skulder när hon tog makten i oktober 2014.

Enligt uppgifter från Kronofogden är det flera företag och myndigheter som vänt sig dit för att få betalt av dig under 2014, var det inte så?

– Ja, men jag anser att jag betalat innan det hunnit bli en skuld. Det som jag känt till har jag betalat. Jag har jobbat mycket även 2013 och 2014 och då släppte jag på kollen hemma.

Vet du hur höga dina skulder varit, hur många skulder du haft och hur många som ansökt om betalningsförelägganden mot dig?

– Nej, inte här och nu, men jag har löst mina problem med ekonomin nu.

Marie Larsson ska prata med sitt parti nu om sin privatekonomi.

– Uppdraget som kommunalråd har varit utvecklande och inspirerande. Jag har definitivt ork och energi att fortsätta. Från och med nu har jag en sådan livssituation att jag orkar fortsätta.

LÄS OCKSÅ:

Humanisten som tog makten

Marie blir nytt kommunalråd

Blir hon nytt kommunalråd?

Mer läsning

Annons