Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurshotat Folkets Hus får bidrag

/
  • Pernilla Friman, vaktmästare, Mona Hansson, ordförande, och Günther Fröhler, vaktmästare vid Folkets Hus i Skutskär kan andas ut. ”Jag blir jätteglad”, sade Mona Hansson när hon fick beskedet att kommunen ger bidrag till renovering av hiss och tak.

Kommunen ger Folkets Hus 150 000 kronor till reparationer av hiss och tak.

Det beslutade Samhällsbyggnadsnämnden vid sitt senaste möte.

– Å gud vad glad jag blir, säger Mona Hansson, ordförande Folkets Hus.

Annons

En trasig hiss och ett tak som läcker in kunde ha blivit dödsstöten för Folket Hus i Skutskär. I höstas kunde Arbetarbladet berätta att föreningen hotades av konkurs eftersom de inte hade pengar till renoveringarna.

Föreningsutskottet i kommunen sa nej till att ge bidrag till reparationerna. Men nu har Samhällsbyggnadsnämnden beslutat att ge föreningen 150 000 kronor.

– Vi vill ha Folkets Hus kvar som en samlingslokal för kommuninvånarna. Det här känns jättebra, säger Tommy Jakobsson (S) som är ordförande i nämnden.

Men kommunen ger inte investeringsbidrag till föreningar, varför gör ni ett undantag?

– Det här är mer ett akut stöd eftersom vi vill att de ska kunna renovera taket innan det blir större skador. Något investeringsstöd finns det inte alls.

Totalt kostar renoveringarna cirka 250 000 kronor. Mellanskillnaden står föreningen för.

– Det är bara att konstatera att nu kan vi leva vidare. Nu kan vi också börja jobba för digitaliseringen av bion, säger Mona Hansson som är ordförande i föreningen Folkets hus.

Mer läsning

Annons