Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget tveksamt till ambulansindragning i Skutskär

/

Landstinget i Uppsala har ännu inte fått ta del av förslaget om att dagambulansen i Skutskär i fortsättningen ska utgå från Gävle.

Annons

 

– Det är en stor fråga för en ort som Skutskär. Kommer det ett förslag får vi förhandla om det, säger landstingsdirektör Kerstin Westholm.

Arbetarbladet berättade i förra veckan om att landstinget Gävleborg efter en utredning nu föreslår att även dagambulansen i Skutskär i fortsättningen ska utgå från Gävle. Något som innebär insatstiden ökar med nio minuter för invånarna i Älvkarleby kommun.

Men på landstinget i Uppsala, som köper ambulanstjänsterna i Skutskär av grannlandstinget i norr, känner man inte ens till planerna på försämrad service i Skutskär.

– Jag har fått information om att Gävleborg för sin egen del utreder frågan. Men vi har inte fått något förslag att ta ställning till, säger Kerstin Westholm.

Eftersom det är två parter som kommit överens om det nuvarande avtalet, måste båda också vara överens om att förändra innehållet, menar hon.

– Det blir en förhandlingsfråga om det kommer en skrivelse till oss.

Enligt landstingsdirektören är det inte alls säkert att landstinget i Uppsala accepterar den förändring som akutsjukvården i Gävleborg vill genomföra för att kunna använda sina ambulanser mer effektivt än i dag.

– Det här är en stor fråga för en ort som Skutskär och den måste diskuteras grundläggande. Innan vi kan ta ställning måste vi utreda hur det slår och vilka konsekvenser det fått. Men ännu har vi alltså inte ens fått något förslag att ta ställning till

Mer läsning

Annons