Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Östlund slutar efter 15 år som förtroendevald

Mats Östlund (M) lämnar sina politiska uppdrag i Älvkarleby för en tillvaro på västkusten.

Annons

– Jag ska flytta med familjen till Göteborg. Båda jag och min fru har anknytning dit och jag har jobbat mycket där nere, säger Mats Östlund.

Han har varit politiskt aktiv i Älvkarleby kommun sedan 1994. Han har suttit i alla nämnder förutom kultur- och fritidsnämnden. Skolan är det område han vurmat mest för under alla år.

– Det finns en slags konsensus där alla försöker jobba åt samma håll. Det som är synd är att i vissa lägen har många svårt att respektera att man har en annan politisk tillhörighet.

Östlund tycker att de lyckats få igenom en hel del saker – även om det har tagit tid. Han ser tillbaka på åren som en otroligt lärorik tid.

– Jag här lärt mig mycket. Det tar tid att sätta sig in i den kommunala ekonomin, säger Östlund som inte har några tankar på att fortsätta inom politiken på sin nya hemort.

1 november går flyttlasset till Göteborg.

– Det känns ganska bra. Sedan förra valet har jag inte haft tid för politiken så mycket som jag velat på grund av jobbet. Det är klart det känns tråkigt att lämna allt, men det kanske är bra att jag hoppar av och någon annan tar över.

Inga Sandberg går in som ordinarie i bun och Patrik Ernesäter i kommunfullmäktige. Ersättarplatsen i kommunstyrelsen är fortfarande öppen.

Mer läsning

Annons