Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mor och son häktad för åtta år gammalt mord

/
  • MÖRDAD?  I maj i år gick Terese Westman och Arne Jansson, från Uppsalapolisen, ut och efterlyste uppgifter om försvunne Christer Rhodin från Älvkarleby. Nu har två personer häktats misstänkta för att ha mördat honom.

Försvunne Christer Rhodin från Älvkarleby blev sannolikt mördad.

I går häktades en kvinna och hennes son misstänkta för mord som ska ha skett 2001.

Annons

– Det är den försvunne mannen som misstänks ha bragts om livet. Utredningen är i ett känsligt läge. Man har inte funnit någon kropp och det återstår undersökningar samt förhör med andra personer, säger Christer Nordström, Uppsalapolisens presstalesman.

De misstänkta, en kvinna och hennes son från Stockholmstrakten, greps i onsdags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. På fredagsmorgonen häktades de båda bakom stängda dörrar. De är på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den starkare misstankegraden. Både kvinnan och sonen förnekar brott.

Åklagare och polis är mycket företegen kring motivet och hur mordet ska ha gått till. Tingsrätten beslutade, efter önskemål från åklagaren, att yppandeförbud ska råda kring målet.

– Vi vill i nuläget att det inte ska läcka ut några uppgifter utan vi måste få utreda det här i lugn och ro, säger kammaråklagare Elin Blank som i övrigt inte vill kommentera fallet.

I maj i år gick polisen ut i Arbetarbladet och sökte information om försvunne Christer Rhodin från Älvkarleby. Ärendet hade varit vilande i flera år tills nyligen då skattemyndigheten kontaktade polisen efter att de fått en ansökan från hustrun att dödförklara honom.

Christer Rhodin försvann från sitt hem 4 maj 2001. De uppgifter polisen arbetade efter var att Rhodin gick ut på en promenad en eftermiddag för att aldrig återvända hem. Arne Jansson och Terese Westman, som utredde ärende, tyckte att det fanns många oklarheter i samband med försvinnandet. Bland annat ska han haft passet med sig. Polisen bedömde det som en 50 procentig chans att han skulle vara vid liv och då sannolik bosatt utomlands.

Polisen gick även ut i Efterlys och sökte uppgifter om försvinnandet - utan resultat.

Fyra månader senare grips och häktas två personer för att ha mördat Christer Rhodin.

Åtal ska vara väckt senast 23 oktober.

Mer läsning

Annons