Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Multiarenan klar – nu konstgräs på gång

/
  • Multirinken i Älvkarleby är klar och nästa projekt blir en konstgräsplan år 2016.
  • Multirinken i Älvkarleby är klar och nästa projekt blir en konstgräsplan år 2016.

De första innebandyspelarna har intagit den nya multisportrinken på Älvkarleby IP. Nu drömmer Älvkarleby IK om konstgräs och en niomannaplan till nästa år.

Annons

Markus Oksanen är en nöjd styrelsemedlem i föreningen och projektledare för multisportrinken. Plastgolvet i rinken är nu färdiglagt och nu återstår bara att måla alla linjer.

– Inom kort kör vi en uppvisningsmatch i inlinehockey och det går även utmärkt att spela innebandy, fotboll och handboll.

Det kommer också spelas rollerderby, en fysisk sport från USA där rullskridskoåkare från det ena laget ska komma förbi och tackla åkare från det andra laget.

Rinken finansieras av Allmänna Arvsfonden, en statlig fond med 1,2 miljoner, av landstinget med 85 000 och av kommunen med 10 000 kronor. Det arbete som lokala företagare lagt ner uppskattas till 400 000 kronor av föreningen.

Framöver ska det även finnas flyttbara ramper för skateboard och cykelbana. De har försenats, då det behöver tas ner skog, men ska ske i samband med att konstgräsplan läggs.

Nu har Älvkarleby IK även fått 500 000 från Idrottslyftet och 200 000 från Svensk Fotbollsförbundet för att lägga konstgräs på en sjumannaplan. Klubben försöker locka sponsorer och privatpersoner att köpa 1000 andelar av planen för 333 kronor styck, vilket skulle räcka till en niomannaplan.

Älvkarleby är den enda kommunen som saknar konstgräsplan i Uppland och förhoppningen är att den ska vara klar när snön smält nästa år, typ i mars. Konstgräs skulle ge bättre träningsmöjligheter, enligt Markus Oksanen.

– Vi vill förnya oss inom klubben och de här projekten är en satsning på spontanidrott. Barn och unga får möjlighet att leka och idrotta på egna villkor. Vi vill ha en bredd där alla får vara med och toppar inte våra ungdomslag.

LÄS MER:

Så blir nya multiarenan

Mer läsning

Annons