Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny företagarförening i Älvkarleby

/

Nu har Älvkarleby fått en företagarförening – en elektronisk.

– Möten sker på e-post, berättar företagaren Teo Härén som står bakom föreningen.

Annons

Älvkarleby kommun har stått utan en företagarförening under många år. På måndag drar föreningen, som redan i dag har ett 20-tal medlemmar, igång.

Driver bokförlag

Teo Härén, som driver ett internationellt bokförlag från hemmet i Älvkarleö, har skapat en modern, elektronisk förening för att det ska vara enkelt för företagarna att vara med. Det kräver minimalt tid och enbart när företagaren själv önskar.

Föreningen har ingen ordförande och kräver inga stadgar utan är gratis och öppen för alla att delta. Härén är dock ansvarig och den som håller i föreningen olika delar.

Mejlgrupper

Tanken är att företagare ska få anmäla sig att delta i olika mejlgrupper där de kan diskutera frågor som de är intresserade av och vill driva inom kommunen.

– Det kan vara ungdomsarbetslösheten som jag brinner för, men också kommunikationer, utbildning och marknadsföring, berättar Teo Härén som hoppas att medlemmarna själva ska ge förslag på diskussionsgrupper.

Om Älvkarleby kommun vill ha synpunkter från företagarföreningen gällande exempelvis kommunikationer så bollas den frågan till den grupp som är ansluten.

Inget namn ännu

Något namn på föreningen finns ännu inte. Det blir något för medlemmarna att besluta, förklarar Teo Härén.

Älvkarleby kommun har länge önskat en motpart i företagsfrågor.

– Det blir kanonbra att vi kan kommunicera via ett nätverk, säger Karin Vybiral, turism- och näringslivsassistent, i Älvkarleby.

Mer läsning

Annons