Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oasen och biblioteket räddat

Det blir ingen stängning av fritidsgården Oasen eller Skutskärs bibliotek.
De extra statliga pengarna räddar kvar verksamheterna i sin helhet.

Annons

– Vi har sparat på att och till slut står man vi vägs ände, säger Irene Stridh (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden som är glad att de slipper genomföra förslagen.

Kultur- och fritidsnämnden fick den största bantningen av alla nämnder inför 2010. De skulle minska sina kostnader med nära 15 procent. Förutom en generell neddragning inom alla områden fanns det två stora bantningsförslag - att stänga fritidsgården Oasen eller stänga Skutskärs bibliotek någon dag. Nu slipper nämnden välja.

Kommunfullmäktige har beslutat att ge nämnden 600 000 kronor som de äskat om.

Det blir dock en liten förändring på fritidsgården Oasen. Istället för att öppna klockan 13 så kommer Oasen att öppna 17 - precis som fritidsgården Träffpunkten i Skutskär.

– Tanken är att fritidsgårdarna ska bli en gemensam arbetsgrupp som kan träffas och stötta varandra, förklarar Irene Stridh.

Fritidsgårdarna har öppet fyra dagar i veckan - tisdag till fredag precis som tidigare. Den stora skillnaden är att de yngre barnen inte kan gå till Oasen på eftermiddagarna som tidigare. Oasen vänder sig till barn från årskurs 4 och uppåt.

Stängningstiderna är oförändrade.

Mer läsning

Annons