Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otryggheten har ökat – nu öppnar polisen kontor i Skutskär

/
  • Så här såg det ut 2009 när polisen senast hade fast närvaro i Skutskär.

Polisen har skrivit ett medborgarlöfte med alla kommuner i Uppland. Sist ut var Älvkarleby kommun – löftet skrevs på 3 februari.
För kommunens del innebär löftet bland annat att de ska se över belysningen i kommunen.
Polisen ska bli mer närvarande – bland annat genom att öppna ett medborgarkontor.

Annons

2009 var senast Upplandspolisen hade fast bemanning i Skutskär. Nu kommer de tillbaka, till en början i ett kontor i kommunhuset.

Bakgrunden till beslutet är en undersökning i form av medborgardialoger som visat att kommunens invånare upplever att de blivit otryggare under det senaste året.

– Formen för det här är inte riktigt klar än, men troligtvis kommer vi att bemanna det rum vi har i kommunhuset under minst två timmar varje onsdag, säger Niklas Hållkvist, lokalpolisområdeschef i Norduppland.

Polisen ska dock undersöka möjligheterna till en annan lokal. Utöver de fasta arbetstiderna för bemanning i Skutskär så kommer polisen också göra trygghetsvandringar i samarbete med kommunen.

Är det möjligt att det framöver blir fler timmars kontorstid än de två som det ser ut att bli nu?

– Vi börjar där och så får vi se hur det utvecklar sig. Syftet är att öka vår närvaro och komma medborgarna närmare. Vi provar det här nu och ser vad det ger för effekt, säger Niklas Hållkvist.

Mer läsning

Annons