Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer ställde vårdchef mot väggen

/
  • INFORMERA. Marita Windahl-Collert och Eva Nyberg tycker vårdcentralen i Skutskär är bra. Däremot skulle de vilja att vårdcentralen gick ut och informera mer om verksamheten.
  • STOR UPPSLUTNING. Ett 30-tal pensionärer kom för att ställa frågor till landstingspolitiker och chefen för Skutskärs vårdcentral.

Lång väntetid, krångligt att boka tid och olika doktorer varje gång. Skutskärs vårdcentral fick sig några smällar igår när pensionärerna ställde chefen mot väggen.

Annons

– Jag har full förståelse för att det inte är kul att träffa olika doktorer. Men vad är valet? Har vi inga hyrläkare så skulle vi stå utan läkare, sa Eva Hammarin, chef för vårdcentralen i Skutskär.

Hon betonade dock att läkarsituationen i Skutskär inte har varit bättre än den är nu. I dag är alla tjänster tillsatta. En tjänst kommer dock bli vakant inom kort då Bob Andersson slutar för att börjat på annat jobb.

Det var pensionärsföreningen SPF Laxen som hade bjudit in Eva Hammarin och landstingsrådet Rolf Edlund, c, som är ansvarig för primärvården för en pratstund med medlemmarna på biblioteket. Dessutom fanns Älvkarleby kommuns nye vård- och omsorgschef, Christer Holst, på plats för att svara på frågor.

Ett 30-tal personer kom för att ställa frågor.

Eva Hammarin fick ta emot mycket kritik rörande vårdcentralen i Skutskär.

Flera var missnöjda med att de uppmanas ringa om ny läkartid istället för att kunna boka en ny tid på vårdcentralen.

Hammarin svarade med att de har satt fem sköterskor på telefontidsbokningen för att förbättra tillgängligheten.

– Visst går det att boka tid på vårdcentralen, men då får man vara beredd att vänta.

En man var kritisk till att distriktsköterskemottagningen i Älvkarleby har hållit stängt under sommaren och menar att det blir dyrt för de boende att ta sig in till Skutskär.

– Vi har haft stängt för att öka den medicinska säkerheten. Det är inte bra att jobba ensam om det händer något, sa Hammarin som välkomnade besökarna att titta in till henne på vårdcentralen om de har flera frågor.

Mer läsning

Annons