Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen är redo möta nya krav

/
  • GLATT GÄNG. Undersköterskorna Annika Östlund, Royne Nordli, Carina Andersson och Marina Stridh trivs med sitt arbete inom omsorgen i Älvkarleby kommun.

Det är värdefullt att träffa kolleger och spåna fram idéer.
Det tycker undersköterskorna Annika Östlund, Royne Nordli, Carina Andersson och Marina Stridh.

Annons

– Det finns en del idéer, men hur de ska sjösättas är inte klart, säger Annika Östlund.

De ser mycket positivt på arbetsdagen i Högbo. Det har varit en stor morot för dem att få åka iväg och reflektera över sitt arbete. Under en vanlig arbetsdag hinner de knappt prata med en kollega eller ta en kortare rast.

– Det är lätt att gå på rutin när vi arbetar under tidspress, tillägger Royne Nordli som tycker att dagen har varit inspirerande.

Kollegerna tycker att enkätsvaren speglar deras bild av hur det är. De kan ge en god grundkvalitet, däremot har de svårt att göra det lilla extra som gör vardagen särskilt meningsfull.

Att vissa äldre upplever att de inte möts med respekt ser de allvarligt på.

– Vi får inte lägga över vår stress på gamlingarna utan måste se varje människa som individ, säger Carina Andersson som framhäver att det handlar mycket om att arbeta med sig själv.

Hon menar att när det är stressigt och de inte hinner det de ska gäller det att tänka på de positiva arbetsinsatser som de har gjort.

Trots att de ibland känner sig otillräckliga skulle de inte vilja byta jobb. Glädjen och tacksamheten de möter hos de äldre ger dem så mycket.

– Jag har världens bästa jobb, säger Carina och får medhåll av sina kollegor.

Mer läsning

Annons