Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerkräver ett bemannat polishus

Kommunstyrelsen i Älvkarleby kräver ett bemannat polishus i Skutskär.


Politikerna har ställt kravet i en skrivelse till polisstyrelsen.

Annons

– Det är viktigt att det finns polis på orten för kommuninvånarnas trygghet och service, säger Inga-Lil Teglberg, (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

I måndags togs polisfrågan upp på kommunstyrelsens bord. Som Arbetarbladet berättat tidigare så föreslår polisledningen en besparing på 200 000 konor i Skutskär. En tanke är att Skutskärspoliserna i yttre tjänst ska utgå från det nya polishuset i Tierp. Däremot ska det finnas någon form av kontor kvar i Skutskär. Vilka som ska sitta där är oklart.

Bengt Ahlquist, (KV), ledamot i kommunstyrelsen, är orolig för att Skutskär kan bli en frizon för kriminella om stationen stängs och polisens närvaro försvagas.

– Det är högst angeläget att de finns en polisstation i Skutskär som är nordupplands största tätort, säger Ahlqvist.

Det var en enig kommunstyrelse som beslutade att skriva till polisstyrelsen.

”Att summan av de konkreta försämringar som personalen för fram och symbolvärdet av ett bemannat polishus skulle understiga 200 000 kronor håller vi för osannolikt” skriver Lars Skytt, (S), kommunstyrelsens ordförande.

I skrivelsen betonar Skytt att politikerna inte håller med Länspolismästaren om att medborgarna inte bryr sig om var poliserna har sitt klädskåp och börjar och slutar sin arbetsdag.

”De reaktioner vi politiker nåtts av från oroande medborgare tyder snarare på det motsatta. Att ha ett centralt beläget och bemannat polishus är viktigt för att medborgarna ska känna sig trygga”.

Nästa vecka ska polisstyrelsen sammanträda.

Mer läsning

Annons