Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor vill få stopp på slarvig skolbuss

Bussen har ”missat” att ta upp skolbarnen i Älvkarleby flera gånger.
Nu har rektorn skrivit till UL för att få stopp på problemet.

Annons

Annelie Freme, rektor vid Sörgärdets skola i Älvkarleby, vill att Upplands lokaltrafik, UL, ser till att rutinerna ändras. Att bussen flera gånger missat att åka ner till skolan har fått till följd att Marmabarnen fått vänta en timme på nästa buss hem. Flera gånger har skolpersonal fått ringa efter hämtning eller skjutsa barnen hem.

”Detta medför oro bland elever, föräldrar och skolpersonal. Det leder även till merarbete, då vi från skolan måste ringa och följa upp att eleverna kommer hem”, skriver Annelie Freme.

– Så här får det inte gå till. Det finns ingen ursäkt, bussen ska gå dit fram, säger Nikodemus Kyhlén, försäljningschef vid Upplands Lokaltrafik.

Det är Swebus som kör turerna på uppdrag åt UL. Kyhlén framhåller att de under torsdagen har varit i kontakt med Swebus och sagt åt dem att ”skärpa sig”.

Örjan Dannberg, driftledare vid Swebus i Tierp, är medveten om problemet, samtidigt som han säger att det är mänskligt att fela ibland.

– Chaufförerna har en specifikation de kör efter och där skolan finns med. Vi har till och med strukit över skolan med tusch för att det ska vara extra tydligt.

– Jag förstår att de är oroliga, men det ska de inte behöva vara. De chaufförer som missat skolan har vi pratat med. Jag vet inte vad vi kan göra ytterligare, säger Dannberg.

Mer läsning

Annons