Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotskärsskolan rustas för 60 miljoner kronor

/
  • I går sa en enig kommunstyrelse ja till ombyggnaden av Rotskärsskolan som nu rustas för 60 miljoner kronor. Skolan ska stå färdig till höstterminen 2010.

Rotskärsskolan rustas för 60 miljoner kronor.


I går sa kommunstyrelsen ja till ombyggnaden.


RN Bygg AB i Gävle tog hem upphandlingen.

Annons

– Helt underbart. Det känns bra för verksamheten att vi äntligen kommer till skott, säger skolchef Kerstin Brannerydh.

Den var en enig kommunstyrelse bakom beslutet. Nu ska frågan upp på kommunfullmäktiges bord innan spaden får sättas i marken. 26 januari är det planerad byggstart. Skolan ska stå färdig till höstterminen 2010.

– Det känns jätteroligt att få vara med och sätta igång ett sådant här stort projekt. Det är den enskilt största investeringen som kommunen gjort, sa Kenneth Holmström, m-ledamot i kommunstyrelsen.

Fem entreprenörer hade lämnat in anbud. Det var Gävleföretaget RN Bygg AB som vann upphandlingen. De lämnade ett anbud som var 10 miljoner över det lägsta anbudet. Enligt Christer Jansson, teknisk chef, föll valen på Gävleföretaget efter att kommunen gjort en helhetsbedömning av anbuden. Den totala kostnaden för projektet ligger på 59 790 000 kronor.

Skolan som har 40 år på nacken får en totaltrenovering så väl invändigt som utvändigt. Bland annat blir de nya toaletter, ny ventilation och nya moderna läroverktyg.

Det är endast aulan, bildsalen och matsalen som förblir densamma – bortsett från yttre förbättringar. Aulan får dock en öppning på sidan med en scen så att det ska kunna spelas teater utomhus.

Huvudbyggnaden byggs om i tre spår från 6–9. med tre egna ingångar. I varje del finns fyra klassrum, grupprum, uppehållsrum, toaletter och rum med elevskåp. Fasaden byggs ut med en glasad korridor som sammankopplar alla tre spåren. Mitt i huvudbyggnaden ska biblioteket och ett gemensamt uppehållsrum ligga.

Nuvarande NO-sal flyttas ned till teknikhuset.

Det blir även ett ansiktslyft av skolgården. Den stora asfalterade ytan kommer till viss del att byggas bort med plattor och plantering.

17 december ska kommunfullmäktige ta beslut i frågan.

Mer läsning

Annons