Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rullsand får nya campingstugor för miljoner

Rullsands camping ska rustas för flera miljoner.
I går sa Upplandsstiftelsen ja till att projektera för bygget.

Annons

– Vi har fått klartecken att gå vidare för att projektera och söka bygglov, berättar Jan Lundqvist, vd för Upplandsstiftelsen.

Stiftelsen som numera äger hela campingen vill investera flera miljoner på att utveckla den. I förslaget som presenterades för styrelsen i går beräknas projektet kosta närmare 6 miljoner. Styrelsen sa dock inte ja till investeringskostnaden utan vill få en detaljerad kostnadsberäkning.

I förslaget som ligger ska utbyggnaden och upprusningen av Rullsands camping delas in i två etapper. I första etappen ska åtta stora stugor byggas, ena servicehuset göras om och konverteras från gasol till solvärme. Dessutom ska entréområdet snyggas upp och bli mer funktionellt. De gamla stugorna flyttas till en annan plats och ger utrymme för nya campingtomter.

I etapp två ska en ny byggnad ersätta nuvarande för servering, kök och affär. Den andra servicebyggnaden ska konverteras till solvärme, dessutom ska hela miljön och informationen i området förbättras.

– Vi har börjat projekterat för båda etapperna. Många delar är klara, däremot är det inte detaljritat, säger Jan Lundqvist.

Om styrelsen säger ja till byggstarten vid mötet i september så beräknas etapp ett vara klar inför sommaren 2010.

– Nej, säger Lundqvist.

I september beräknas styrelsen ta det definitiva investeringsbeslutet.

Mer läsning

Annons