Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politiker: Bygg ingen ny förskola

Bygg ingen ny förskola – flytta in avdelningarna på Bodaskolan istället! Det föreslås kommunstyrelsen att besluta.

Annons

– Det skiljer 1,5 miljoner i driftkostnad per år, säger Inga-Lil Tegelberg (S) ordförande i kommunstyrelsen, som framhåller att ekonomin bidrar till deras förslag.

– Vi står inför andra investeringar i framtiden bland annat att öka antalet demensplatser, säger Tegelberg.

Två förslag

Som Arbetarbladet berättat tidigare så finns det två förslag. Det ena är att bygga en ny förskola i norra Skutskär, vilket innebär att samtliga tillfälliga lösningar försvinner. Det innebär en investering på 55 miljoner.

Den andra förslaget är att bygga om Bodaskolan och flytta in flera förskoleavdelningar där det idag finns tomma utrymmen. I det förslag försvinner inte alla tillfälliga lösningar – utan Tallkotten på Tallmon blir kvar. Förslaget innebär en investering på 40 miljoner.

Förordar ombyggnad

I går behandlade kommunstyrelsens arbetsutskott förslaget. Utskottet förordar en ombyggnad av Bodaskolan – samt att Kunda ska vara kvar på samma plats som idag. Tidigare fanns diskussioner om att flytta Kunda till Rotskär eller Bodaskolan.

Tegelberg tror på lösningen i Bodaskolan. Hon framhåller att det finns stora ytor till att göra bra miljöer för barnen. Dessutom ska de säkra utemiljön för hämtning och lämning.

Kan bli verklighet 2013

12 april ska kommunstyrelsen ta beslut i frågan och därefter ska förslaget avgöras i kommunfullmäktige.

Om politikerna säger ja till en ombyggnad av Bodaskolan blir det verklighet sommaren 2013 i samband med stängningen av Jungfruholmens skola.

Mer läsning

Annons