Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir nya vuxenutbildningen

/
  • Vuxenutbildningen Kunda ser ut att få större lokaler på Centralgatan.

Vuxenutbildningen Kunda och SFI i Skutskär får nya lokaler. Nu finns det en majoritet för ett förslag.

Annons

Arbetsmiljön på Kunda med vuxenutbildning och SFI har varit dålig på grund av för små lokaler, enligt lärare, fack och politiker.

Det har till och med tryckts in så många elever i lokaler att lärarna tvingats öppna fönster och elever har blivit förkylda.

Ett alternativ har varit att kommunen köper Jungfruholmens skola. Det har förordats av Kunda, Lärarnas Riksförbund och de rödgröna i utbildnings- och omsorgsnämnden med Anett Aulin (S) i spetsen.

Ett annat alternativ har varit att Älvkarlebyhus gör i ordning den gamla postenlokalen och bygg- och miljös gamla lokaler i samma hus som Kunda på Centralgatan. Detta alternativ har förordats av kommunchefen och Kenneth Holmström (M).

Socialdemokraterna har haft ett möte och nu är även kommunstyrelsens arbetsutskott enigt, det ser ut att bli utökade lokaler på Centralgatan.

– Ett klart billigare alternativ. Kunda får dubbelt så stora lokaler, de ska inte behöva dra ner på sitt utbud, säger Kenneth Holmström (M).

Även kommunalråd Marie Larsson (S) är för.

– Kundas situation är ohållbar, vi ser allvaret och deras lokaler måste utökas. Jungfruholmens skola har större yta, men vi kan inte köpa byggnaden och dra på oss fast kostnader med tanke på vårt ekonomiska resultat. Lokalerna på Centralgatan räcker.

Kommer Kunda kunna utvecklas på Centralgatan?

– Jag kan inte svara på om det är möjligt att satsa på fler kurser och uppdragsutbildningar där. Vi kanske får köpa in en del kurser från Gävle, säger Marie Larsson.

S: Köp Jungfruholmens skola

Snart stänger skolan för gott- läs om Jungfruholmens skola historia

Oenighet om Jungfruholmens skola

Mer läsning

Annons