Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärs bandyis en hal fråga

Det ser mörkt ut för bandyn i Skutskär.
För ett år sedan sa politikerna nej till bandyn – nu ligger frågan åter på deras bord.
– Det blir upp till respektive parti att ta ställning till, säger kommunalrådet Lars Skytt, s.

Annons

Som Arbetarbladet berättade förra veckan vill bandyklubben att Älvkarleby kommun ska bekosta en ny kylanläggning för bandypisten – en kostnad på 6,5 miljoner. Klubben ska själva stå för bygge av en ny pist.

Kommunstyrelsens ordförande, Lars Skytt, vill inte gå beslutsprocessen i förväg. Han framhåller att det blir en fråga för kommunstyrelsen och fullmäktige att besluta om.

– Klubben fick tid på sig att arbeta för ett hallbygge, men i slutändan visade det sig att de inte har skakat fram en krona, säger Skytt som försäkrar att en konstfrusen is blir kvar.

Kenneth Holmström, m, ledamot i kommunstyrelsen, framhåller att Älvkarleby alliansen inte vet var de står i bandyfrågan.

– Det har blivit ett nytt scenarium. I höstas beslutade vi om att köra en säsong till för att de skulle bygga en hall. Nu har man skjutit hallen på framtiden och då måste vi ta ställning till det. Vi har inte sett något underlag ännu, säger Holmström.

Har inte hittat pengarna

 

Hösten 2007 deklarerade socialdemokraterna att de skulle slå av driften till bandyplan 2008 – ett beslut som väckt starka reaktioner hos många Skutskärsbor. Bandyklubben kontrade med att de skulle bygga en bandyhall. De fick löfte av kommunpolitikerna att bandyplanen skulle isas ytterligare en säsong tills bygget var igång.

Trots ansträngningar har klubben inte lyckats finansiera ett hallbygge så snabbt och nu har bygget skjutits upp några år. I stället vill klubben anlägga en ny pist och de vill ha kommunens ekonomiska stöd till ny kylanläggning.

I höst ska frågan upp på kommunstyrelsen bord. Vad som händer om politikerna säger nej till investeringen vill klubbordförande inte uttala sig om i förväg.

Mer läsning

Annons