Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärs polisstation avvecklas tidigare

/

Polisstationen i Skutskär slår sannolikt igen tidigare än beräknat. Detta för att Nätverkshuset ska kunna flytta in 1 november.

Annons

– Vi jobbar för att ordna det, men först måste vi få igång ett medborgarkontor, säger Niklas Hållqvist, polischef i Tierp- och Älvkarleby närpolisområde.

Det nya polishuset i Tierp är ännu inte ombyggt och klart. Trots det planeras det för att personalen i Skutskär ska flytta till Tierp i november. Niklas Hållqvist betonar dock att en riskanalys av förändringen först ska genomföras. Dessutom har polisledningen ännu inte tagit det formella beslutet. Det är heller inte klart hur medborgarkontoret i kommunhuset ska se ut.

– Vi för diskussioner med Älvkarleby kommun. Det som återstår är att träffa ett avtal. Sedan ska vi utbilda deras personal, samt installera en dator där allmänheten kan göra polisanmälningar.

Vid medborgarkontoret ska Skutskärsborna kunna ansöka om tillstånd till bland annat offentliga tillställningar och vapenlicens. Det går även att lämna in hittegods på kontoret.

Polisen kommer att ha ett rum i kommunhuset där de ska kunna hålla förhör.

Hållqvist ser bara en nackdel med förändringen och det är att kommuninvånarna upplever att det som en försämring. Själv ser han bara fördelar med flytten till Tierp, både för verksamheten och arbetsmiljön.

– Vi kan bedriva en effektivare verksamhet och personalen blir fler på samma ställe. Tidigare måste vi ha en polis i Skutskär för att stötta receptionen, nu kan vi använda den resursen bättre. Det många har missuppfattat är att den polis som utgår från Skutskär jobbar över hela näpot. Vi styr våra resurser varje dag. Anser vi att det är Skutskär vi ska fokusera på så styr vi personalen dit.

Bakgrunden till nedläggningen av polisstationen i Skutskär är att polismyndigheten måste spara pengar.

Mer läsning

Annons