Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärs vårdcentral polisanmäld

En kvinna i Skutskär har polisanmält vårdcentralen. Orsaken är att personalen ska ha förstört kvinnans sjukjournaler och försäkringspapper som hon lämnat in till vårdcentralen inför ett besök.

Annons

En kvinna i Skutskär skulle besöka vårdcentralen i slutet på januari 2011 för att undersöka en fot som hon skadat för över 30 år sedan. Inför besöket lämnade hon in sina sjukjournaler från Gävle sjukhus och försäkringspapper från Folksam i receptionen, så att läkaren skulle kunna sätta sig in i sjukdomshistorien gällande hennes fot. I receptionen upplyste kvinnan personalen om att hon ville ha tillbaka papperen efter besöket.

Men när hon efter besöket bad om sina papper hittade man dem inte. Läkaren lovade att undersöka om handlingarna fanns kvar.

När kvinnan kom på återbesök i slutet på september visade det sig att papperen hade förstörts. Varpå kvinnan polisanmälde händelsen.

Polisen har ännu inte behandlat anmälan. I dagsläget är det rubricerat som egenmäktigt förfarande som kan ge upp till sex månaders fängelse om det går att bevisa att det funnits ett uppsåt.

Mer läsning

Annons