Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärskrögare tar över Smedsladan

/
  • SMEDSLADAN. Nu har Smedsladan fått ny ägare. På onsdag är det premiär med inte helt okända maträtter.
  • NY ÄGARE. Kristian Nyman, som driver Sleven i Grytan, har köpt Smedsladan. Han hoppas kunna driva båda restaurangerna.
  • TRAPPAR NER. Paret Adde och Barbro Carlsson säljer Smedsladan efter tio år på grund av hälsoskäl.

Restaurang Smedsladan i Älvkarleby är såld.
Skutskärskrögaren Kristian Nyman har köpt den.

Annons

– Jag blir 70 nästa år, säger Barbro Carlsson som berättar att det har varit oerhört viktigt för henne och Adde att få rätt person att köpa restaurangen.

Det är tio år sedan som paret byggde om sin gamla lada till restaurang och bar en stenkast från Dalälven. Sportfiskare tittade in på en after fishing och matgäster från orten strömmade dit. Någon annonsering har de aldrig behövt. För två år sedan satsade de stort och byggde ut Smedsladan för att få plats med flera gäster.

Nu har paret valt att sälja sin rörelse på grund av att orken inte är densamma.

Barbro Carlsson ser tillbaka på åren med oerhörd glädje och är tacksam för alla trevliga människor hon och Adde träffat under sina tio år.

– Vi har haft sörjearbete men nu känns det rätt. Man måste lyssna på kroppen, säger Barbro.

Ny krögare blir Kristian Nyman som driver Sleven i Grytan i Skutskär tillsammans med sin fru och svägerska. Han tvekade inte när han fick möjlighet att köpa Smedsladan. Han hade varit gäst där många gånger och lärt känna Adde och Barbro Carlsson. Han gillar deras koncept och den gamla stilen. Han planerar att driva den i samma anda som paret Carlsson - men förhoppningsvis med utökade öppettider under året.

– Det blir inga förändringar. Det kommer gå runt en tjock gubbe i restaurangen, säger Kristian Nyman och skrattar gott.

Just nu söker han två anställda. Totalt räknar han med att de måste var nio personer för att kunna driva båda restaurangerna.

– Kan vi bedriva båda restaurangerna så gör vi det, men vi måste preparera för en försäljning, berättar Kristian Nyman som har Sleven i Grytan ute till försäljning.

Mer läsning

Annons